Хандбалистите ни - във финалната четворка за Купата
Хандбалистите ни - във финалната четворка за Купата / Дарик, архив

Хандбалистите на Добруджа се класираха за финалната четворка на турнира за Купата на България при мъжете. Това стана след лесна победа над варненския Локомотив с 42:26 (23:9) гола, съобщава centersport.org.

Мачът в зала "Русалка" започна по възможно най-добрия начин за домакините, които поведоха с 11:0. Гостите от морската ни столица превзеха вратата на добричлии чак в 13-ата минута. До края на полувремето възпитаниците на Георги Андреев необезпокоявано продължиха головата си серия. 

През втората част добруджанци отново бяха пълни господари на терена, като наставникът на тима даде възможност и на юноши от клуба да демонстрират своите реализаторски умения. Голмайстор на мача с 9 попадения стана Борислав Борисов от отбора на домакините. Неговите съотборници Петър Чивийски и Илиян Илиев бяха точни по 7 пъти, а по 6 гола вкараха Венцислав Петров и Светлин Димитров. 3 гола за победата добави Христо Йорданов, 2- Георги Михайлов, а по 1- Джошкун Якубов и Явор Николов. За "железничарите" най-резултатен с 8 гола бе Милен Славов.

Мачовете за Купата на България ще бъдат  следващата седмица във Варна. Миналата година момчетата на Георги Андреев са вицешампиони, а през 2009 година тримуфираха в турнира.