Хайгашот Агасян даде кураж на New 5
Хайгашот Агасян даде кураж на New 5 / Дарик Добрич
Хайгашот Агасян даде кураж на "New 5"
50848
Хайгашот Агасян даде кураж на "New 5"
  • Хайгашот Агасян даде кураж на "New 5"

"Добричкият квинтет "New 5" се представи и защити себе си много достойно и аз им ръкоплясках с възторг", сподели в ефира на Дарик Добрич музикантът и композитор Хайгашот Агасян, която е член на Академия Евровизия. Той даде кураж на групата, които останаха втори след финала на българския песенен конкурс за 2012 г., като имат равен брой точки с победителката Софи Маринова, но получиха по-малко sms-и.

Агасян подчерта, че журито от музикални специалисти е слушало "New 5" четири пъти на полуфинала и финала, като във вота на Академията, добричлиите са класирани на първо място. Зрителите ги поставиха на трето.

"Аз и много мои колеги от Академия Евровизия гласувахме за тях, защото песента им е сложна, многогласна, а освен това е добре защитена със сценично поведение, така че да грабне публиката", сподели музикантът. Той припомни, че Добрич по традиция има силна певческа школа, което той знае от многобройните си участия в жури на детски и младежки конкурси.

Агасян смята, че отпадането на ученическия квинтет от участие в Евровизия не бива да ги обезкуражава, а да им даде стимул, че има смисъл от това което правят и че следващият път ще бъдат те победителите. "Така че гордо да си вдигнат главата, да се усмихнат и с много достойнство да продължат напред, защото са добри. Убеден съм, че някой ден и на тяхната улица ще изгрее слънце - нужни са само търпение и постоянство", завърши той.

Чуйте какво още каза Агасян за участието на добричлии в българската Евровизия и за регламента на конкурса - в аудиото.