Грейват светлините на градската коледна елха в Каварна
Грейват светлините на градската коледна елха в Каварна / netinfo

Светлините на коледното дърво на площада в центъра на Каварна ще бъдат запалени тази вечер в 18.00 часа от кмета на общината Цонко Цонев. Каварненци ще видят програма с участието на детския фолклорен танцов състав „Бизоне”.

Традиционното запалване на светлините на градската елха ще постави началото на редица събития, включени в коледния и новогодишен културен календар на морския град. От 12 до 18 декември ще се проведат различни спортни турнири. На 19 декември от 10 часа ще бъде тържеството по повод 20 години ЦДГ „Детелина”, а от 18 часа салонът на читалище „Съгласие” ще събере желаещите да видят шоу-спектакъла „Снежна приказка” на клуб по спортни танци „Флорета”.

Програмата ще продължи на 20 декември в ХГ „Христо Градечлиев”, където от 17 часа ще бъде открита изложба „Стари майстори и съвременно изкуство” – избрано от частни колекции. Същия ден от 19 часа предстои церемонията по награждаване „Спортист на годината”. Коледният концерт с участието на деца от хор „Морска звезда”, фолклорен танцов ансамбъл „Бизоне” и младежка театрална студиа „Зеници” ще бъде на 22 декември от 18 часа в читалище „Съгласие”.

Кулминацията на програмата ще е новогодишната нощ 31 декември, когато гости и жители на града ще могат да се радват на изпълненията на немската хеви метъл група U.D.O., „Сигнал” и оркестър „Ъндърграунд – Салиевич”.