/ Дарик Добрич
Димитър Петков от Добрич излезе на протест пред Общината с искане да бъдат премахнати незаконни постройки по ул. „Полковник Дрангов“. Пред Дарик той заяви, че прави едноседмичен мирен протест с плаката си пред сградата на Общината, след което, ако исканията му не бъдат удовлетворени, ще започне гладна стачка.

„Ще стоя всеки ден тук, докато не се задейства администрацията“, каза гражданинът. Искането си той е адресирал към главния архитект на Община Добрич Боряна Станчева и зам.-кметът по устройство на територията Боян Коларов.
 
Незаконните постройки, които визира Петков, са на ул. „Полковник Дрангов“ №2. Това са гаражи, както и имот, с който е разширен съществуващ търговски обект там. По план е трябвало допуснатото от главния архитект помещение към магазина да бъде склад, но впоследствие от фирмата са го превърнали в допълнителна търговска площ. За склад ползват помещение зад сградата, поради което в двора на жилищния блок влизат непрекъснато микробуси и живеещите там няма къде да паркират, обясни за Дарик Петков.
 
Домоуправителят на блока е внесъл жалба в Общината за проблема, но оттам му отговорили, че „да, има нередности в строителството в имота, но те са несъществени“, разказа Петков. След като този опит за справяне със ситуацията не подействал, той решил да протестира ефективно пред Община Добрич. Сподели още, че заради трудностите да паркира в двора си, е спирал на улицата и има глоби от КАТ и от администрацията.
 
Петков настоява да бъдат премахнати всички незаконни постройки на улицата – както частта от магазина-борса, така и гаражите на съседите му.