Градят хипермаркет в Балчик
Градят хипермаркет в Балчик / netinfo

Озеленяване на квартал "Балик", където живеят най-много балчиклии, ще бъде приоритетна задача през настоящата година за кметския екип на Белия град. То ще започне като приключат строителните дейности по полагане на водопровод, канализация и газопреносна мрежа.

Кметът Николай Ангелов очаква 11 милиона лева за рехабилитация на главните улици в града, като само една десета от необходимите за това средства ще дойдат от местния бюджет.

Обществено обсъждане на отчет на бюджета за изминалата година на Община Балчик, се проведе в Белия град. Николай Ангелов определя бюджетът от 21,5 милиона лева като реалистичен и изпълнен. Не са достигнати само приходите от продажба на земя, но кметът заяви, че не счита за необходимо общинската земя да се продава на всяка цена.

По време на обсъждането балчиклии повдигнаха въпроса за високите цени в търговските обекти. „Не виждам как администрацията може да влияе на цените в магазините, освен ако не създаде условия за по-голяма конкуренция”, отговори кметът. По този повод той съобщи, че много скоро ще бъде обявен конкурс за изграждане на хипермаркет в района на Основно училище „Антим І”.