Те са с мярка "постоянен арест"
Районният съд в Добрич уважи исканията на районната прокуратура в града и определи "постоянен арест" към двамата мъже, обвинени за извършването на грабеж от търговски обект в град Генерал Тошево.

37-годишен и 22-годишен са с повдигнати обвинения. Те са известни на органите на реда и са осъждани за различни престъпления, сред които кражби и грабежи.

Грабежът е станал на 29 януари. Единия мъж произвел изстрел с газов пистолет във въздуха и успял да изплаши мъжа на смяна. Съпротивата на жената била сломена със сила, тя била завързана, за да не сигнализира за грабежа.

Мъжете взели наличните от оборота на обекта пари в размер на около 5000 лева, преносим компютър и мобилния телефон на крупието.

Намерили и метален сейф, в който според наличната до момента информация имало 25 000 лева, и го взели. Напуснали местопрестъплението и се разделили, като всеки се заел с различна задача по укриване на следите.

След като успяла да се освободи, жената подала сигнал. Започната е работа по разследване на случая и издирване на извършителите. Установена е съпричастността на двамата обвиняеми и на 30 януари двамата са задържани.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на ТО-Генерал Тошево при Районната прокуратура в Добрич. Наблюдаващият случая прокурор ще настоява за определяне на най-тежката мярка за неотклонение спрямо двамата мъже,  като предстои искането да бъде разгледано от съда в рамките на днешния ден.
БТА