Готвят смяна на ръководството на МБАЛ-Добрич
Готвят смяна на ръководството на МБАЛ-Добрич / Дарик Добрич

Извънредно Общо събрание ще се проведе на 22 ноември т.г. в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. На него ще бъде предложена смяна в Съвета на директорите. За нови членове ще бъдат предложени лекарите Найден Димитров Найденов и Красимир Желев Николов.

Това стана ясно от докладна на кмета Детелина Николова, внесена допълнително на днешното редовно заседание на Общински съвет Добрич. Кметът предложи две решения на съветниците - представителят на общината в дружеството - съветникът Божанка Вуцова, да подкрепи промяната или да не я подкрепя. Николова изтъкна, че за последните 4 години ръководството на болницата е било добър стопанин, донесло е печалба на дружеството, не е натрупало задължения, повишило е заплатите, открило е едно ново отделение и е ремонтирало основно няколко други.

Владимир Калчев от групата на БСП в местния парламент се обърна към колегите си с молба да се подкрепят новите членове на съвета на директорите на МБАЛ - Добрич, на обратното становище пък са членовете на Постоянната комисия по здравеопазване с председател д-р Дженко Русев.

С 21 гласа "за", 5 "против" и 7 "въздържал се" Общинският съвет реши на Общото събрание на МБАЛ - Добрич АД представителят на общината да гласува против промяна в Съвета на директорите.