Готвач на Мадона глези туристите в Албена
Готвач на Мадона глези туристите в Албена / КК Албена

Кулинарен майстор от Франция, който е готвил на Майкъл Джексън, Мадона и AC/DC, глези туристите в Албена от десетина дни, съобщават от курорта. Той се казва Алан Ламонтан и работи в ресторанта „Синьо небе". Избрал е да работи в България заради прекрасната природа, спокойствието, слънцето и морето. Бил е и в Германия, Франция, Англия и Америка, но твърди, че тук се чувства най-добре.

Майсторът е израснал в голямо семейство. Занаятът владее от майка си - италианка и баща си - французин. Трите му сестри и брат му също могат да готвят добре. "На 5 годинки правех специалитети и сосове, каквито и готвачите в ресторантите не могат да приготвят", казва той. Неговото хоби през свободното време е да се грижи за плодоведете и зеленчуците в собствената си градина.

Готвачът споделя, че Майкъл Джекън харесвал салата с цветя, а Мадона си пада по рибни деликатеси и италианска храна. В Албена гостите най-много обичат да им приготвя френски традиционни специалитети.

Ламонтан има три деца. "Нашето семейство е голяма реклама на България за приятелите ни във Франция, тъй като постоянно им показваме снимки колко е красиво тук", разказва още готвачът.