Голям пожар горя край Добрич
Голям пожар горя край Добрич / Дарик Добрич

Голям пожар е гасен в Добрич снощи, съобщи за Дарик директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Дарин Димитров.

Пламнали са 700 декара сухи треви в близост до квартал "Иглика" - района на ветеринарната лечебница и приюта за кучета, уточни той. Сигнал за пламъците е подаден в 15.50 ч. Те са гасени до 21.30 ч., тъй като са обхванали много голяма площ в трудно проходим терен, каза Димитров. Наложило се е огнеборците да опъват шлангове по 200 м, за да достигнат огнището на пожара.

В гасенето са участвали 5 противопожарни автомобила на добричката дирекция с по пет екипа. Включили са се и от поддържащата чистотата на Добрич фирма "А.С.А. България", откъдето са осигурили три водоноски.

Няма материални щети от пожара. Досега не е установена причината за възникването му, предполага се, че е небрежност. Сухите треви, които са горели, са в общински и частни земи, уточни Димитров.

През изминалото денонощие в Добричко са регистрирани два пожара с нанесени материални щети и 12 пожара без загуби, съобщават от Областната дирекция на МВР.