Глобиха неявил се на дело за дрога свидетел
Глобиха неявил се на дело за дрога свидетел / Дарик Добрич

Добричкият окръжен съд наложи глоба от 50 лева на свидетел, който не се яви на заседанието по наказателното дело срещу 23-годишния Емилиян Е. Той е обвиняем за държане на 1,35 гр. марихуана на стойност 8,10 лв. Това е третият глобен свидетел по този процес.

Съдът разпита днес трима от призованите 7 свидетели. За следващото заседание са повикани 6 свидетели. Сред тях е и човекът, който според обвинението е закупил наркотика. Съдът разпореди МВР да събере данни за местонахождението му, тъй като по данни на прокуратурата, той е извън България, в неизвестна държава. Повторно бе изискана справка от мобилен оператор за всички входящи и изходящи разговори и съобщения на подсъдимия от деня на деянието.  

Пресцентърът на Добричкия окръжен съд припомня, че според обвинителния акт познат на Емилиян Е. му поискал по телефона да намери трева за пушене за негов гост. На 11 ноември 2009 година те се срещнали и в района ДКЦ-1, Емилиян Е. предал на третото лице найлоново пакетче и взел 10 лв. В този момент забелязали, че ги наблюдават двама служители на Първо РУ на МВР и тръгнали към търговски комплекс. По пътя купувачът изхвърлил взетото найлоново пликче, а подсъдимият пуснал на земята други две.