Главни пътни артерии в Силистра - с нова европейска визия
Главни пътни артерии в Силистра - с нова европейска визия / © silistra.bg

До дни се очаква да приключат ремонтните дейности по ул."Седми септември" и "Добрич"в Силистра. В момента се поставя последният пласт асфалт. Монтирани са пътните знаци и противопожарни кранове. Изцяло подменени са отводнителните шахти и са ремонтирани тротоарните площи. Премахнати са храстите, които пречат на видимостта на пътното платно и създаваха предпоставки за ПТП. Озеленени са с райграс тип Сахара, всички островни части. Предстои нанасянето на пътна маркировка- пешеходни пътеки, разделителни ленти и осеви линии, информират от община Силистра.

В близките дни приемателна комисия ще разгледа проекта за новото кръгово кръстовище в града, за чиято реализация работиха експертите от дирекция "Устройство на територията"в  община Силистра, а финансирането е на Агенция “Пътна инфраструктура”.

С бюджетни средства на общината бе реновирана и ул."Дръстър". Подменени са тротоарните площи и са озеленени “островчетата”. По мнение на експерти в общината,  всички дървета, които са санитарно почистени, вече са облистени и са в добро състояние.