Блок Добрич
Блок Добрич / netinfo
Съветниците от ГЕРБ депозираха предложение в Общинския съвет, с което предлагат осигуряване на 1 550 000 лв. за блок „Добрич“, без да се променят заложените разходи в бюджета.

В предложението се посочват източниците, от които да се завиши приходната част на бюджета, за да бъде осигурен ресурс от 1 550 000 лева за строително-монтажни работи на жилищен блок „Добрич“. Предложеното завишение е в размер на 7,5% от общия размер на собствените приходи, което е значително под обичайното преизпълнение от 10 %. 

Готвят нова сесия за блок „Добрич“, искат оставката на Иво Пенчев

Съветниците от ГЕРБ предлагат в програмата за капиталови разходи заложените средства от 1 478 000  лв. се увеличат с 1 550 000 лв.  и да станат 3 028 000 лв. Във функция „Жилищно строителство, БКС и опазване на околната среда“ се добавя точка за обект „Жилищен блок Добрич“ в размер на 1 550 000 лв.

Считаме, че по този начин ще се осигурят средства за „СМР Жилищен блок Добрич“, без да се променят заложените средства в разходната част на бюджета за 2019 г. на Община град Добрич, посочват общинските съветници от ГЕРБ.

Общината няма да тегли кредит за блок "Добрич", собствениците ще се обърнат към съда

Предложението идва, след като на извънредна сесия на Общинския съвет бе отхвърлена идеята общината да изтегли дългосрочен кредит от 2,5 млн. лева за дострояването на общинския блок „Добрич”. На сесията отчуждени собственици, които повече от 30 години чакат да получат жилища в блока, заявиха, че ще съдят общината.

Припомняме, че вчера общинските съветници от РБ, БСП, АБВ, ДПС и Атака поискаха да се проведе нова извънредна сесия, като се предлага заемът да бъде редуциран до 2 млн. лева.