ГЕРБ откри предизборната си кампания в Добрич
ГЕРБ откри предизборната си кампания в Добрич / Дарик Добрич

Предизборната кампания на ГЕРБ в Добрич бе открита официално снощи от председателя на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов. От сцената, разположена на централния площад "Свобода", той се обърна към хората, препълнили пространството на площада с призив да гласуват за президентската двойка на ГЕРБ Росен Плевнелиев и Маргарита Попова, както и за кметовете и съветниците на партията. "България се нуждае от хора, които да изпълнят със съдържание президентската институция и в диалог да провеждат политика, която да обединява всички ни", каза Цветанов.

Той определи кмета на Добрич Детелина Николова, която кандидатства за трети мандат, издигната за втори път от партия ГЕРБ, като един много успешен градоначалник и благодари на общинските съветници, "които са един реален тил на всеки кмет", както и на местните депутати, "които участват активно за решаване на проблемите на района". "Това, което е постигнато в 4-годишния мандат на Николова заслужава да бъде аплодирано и подкрепено", добави Цветанов.

В клип, по време на предизборния концерт, бяха представени успешните моменти от досегашното управление на Николова в Добрич. Тя се обърна към гражданите с апел да я подкрепят, както и всички останали кандидат-кметове на ГЕРБ в областта, за да могат да осъществяват в екип идеите за просперитет на Добруджа. "Искам да продължа да работя с общинските съветници на ГЕРБ, за да изпълня това, което ви обещавам", каза Николова.

ГЕРБ откри предизборната си кампания в Добрич
netinfo

Пред добричлии бяха представени кандидат-кметовете на ГЕРБ за всички останали общини в областта, както и листата с кандидатите за общински съветници за областния център. Сред имената личат тези на Младен Матеев, Тодор Димитров, Живко Мартинов, Иван Мандев, Иван Иванов, Дженко Русев. В предизборния концерт на площад "Свобода" участваха актьорите Любо Нейков, Васил Василев-Зуека, Кръстьо Лафазанов, както и певците Орлин Горанов и Веселин Маринов и фолклорен ансамбъл "Българе".

ГЕРБ откри предизборната си кампания в Добрич
netinfo

По-рано вечерта, Цветан Цветанов откри предизборния щаб на ГЕРБ в Добрич, където бе отслужен и водосвет. Той премина по пешеходната зона на града, ръкува се и разговаря с граждани. Единият от двата мобилни предизборни щаба на ГЕРБ прекара в Добрич два дни - 26 и 27 септември. Пътуващата конструкция ще обиколи Северна България и от днес е в Силистра.