/ Областна управа - Силистра
Официално бе открита обновената спортна зала „Дръстър“ в Силистра. Тя бе ремонтирана със средства от държавния бюджет по проект на община Силистра, гласуван в Общинския съвет.
 
Специален гост на тържеството бе Георги Глушков – президент на Българска федерация по баскетбол. Присъстваха кметът на общината д-р Юлиян Найденов, представители на местния законодателен орган начело със своя председател д-р Мария Димитрова, народният представител Алтимир Адамов, заместник-областният управител Стоян Бонев, президентът на Баскетболен клуб „Доростол“ Лъчезар Тодоров и др.

Георги Глушков и Тити Папазов раздадоха награди в турнир на „Живот за Варна“ (СНИМКИ)
 
Сградата, която е градена за конюшня през 40-те години и е превърната двадесетина години по-късно в спортна зала, включва шест корпуса: съоръжения и трибуни, кът за кафе-бар, съблекални и санитарни възли. Изцяло са подменени покривът и дограмата, направена и топлоизолация. Подменени са водопроводът и канализацията, монтирани са  нова електрическа инсталация и енергоспестяващо осветление, поставена е противо и пожароизвестителна система.
 
Осигурени са два евакуационни изхода, ново и модерно е таблото за информация по време на срещата, създадено е място за съдийска маса и са определени  за състезатели от двата играещи отбора. Настилката на игралното поле е подменена със специален паркет за спортни зали, която със символичен първи кош опита майсторът на спорта Валерий Марков – дългогодишен състезател на „Доростол“.
 
Сградата е изцяло климатизирана, нови са вентилационната и отоплителната системи.  За реализация на проекта с ПМС на МС през 2017 г. са отпуснати допълнителни трансфери в размер на 1 млн. лева с ДДС по бюджета на Община Силистра, където са изготвени количествено-стойностни сметки и бе обявена обществена поръчка за изпълнител на проекта.

По време на тържеството на част от присъстващите за заслуги към баскетбола са връчени значки и книги, свързани с програмата на БФБ за честване на 100-годишнината на академичната игра в България, на която Силистра е един от изявените центрове.