Генка Петрова представя новата си поетична книга
Генка Петрова представя новата си поетична книга / Дарик Добрич - архив

Премиера на новата поетична книга на Генка Петрова "Пазачът на зимното вдъхновение" ще се състои от 18 часа в Огледална зала "Нели Божкова". Това е десетата поетична книга на добричката авторка, която тази година стана носителка на Първа награда за поезия в Четвъртия национален конкурс на учители творци.

Книгата е финансово спонсорирана от Община Добрич и приятели. Тя съдържа 85 нови творби на авторката. Художник на корицата е синът й - художникът Георги Петров. Книгата ще представи литераторът Петрана Савова. Част от стиховете на Генка Петрова ще изпълни актьорът Красимир Демиров, а музикална илюстрация по Верди ще направят солисти от хор "Добруджански звуци"- Валентин Славов, Паско Тошев и пианистката Радостина Кръстева, със специалното участие на Галина Великова от варненската опера.

Едно от стихотворенията на поетесата - "Да се влюбиш във Верди", е провокирано от изпълненията на хора по творби на големия композитор. В премиерата ще вземе участие и Цвети Христова, носителка на национални награди за музикално майсторство.