Генерал Тошево търси средства за ремонт на алеи и за социални проекти
Генерал Тошево търси средства за ремонт на алеи и за социални проекти / Дарик Добрич

С още 4 проекта кандидатства община Генерал Тошево пред различни финансови институции, съобщават оттам. Търсят се средства за реконструкция на алеите в градския парк за 259 847 лева, както и за ремонт на училище в село Кардам на стойност 207 163 лева. За тях от кметството се обръщат към Програма "Красива България".

Другите два проекта на Генерал Тошево са социални, за средства се кандидатства по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси". По единия "Заедно можем да продължим" реципиент е Детският образователен център в града, а партньори са училища и детски градини. Стойността му е 366 644 лева. По другия общината планира да разширява възможностите за подобряване качеството на живот на самотно живеещи и хора с различни увреждания. Бюджетът му е 142 775 лева.

По 3 от проектите кметството в Генерал Тошево съфинансира дейностите с около 50% от стойността им. Преди дни общината депозира в Министерството на спорта проект за комплексна спортна площадка за волейбол и баскетбол. Той е за 205 000 лева и заедно с плувния басейн ще оформи зона за развлечение и спорт в градския парк. И в него се предвижда съфинансиране от 50 процента.