Генерал Тошево и Добрич обменят опит в разработването на интегрирани планове
Генерал Тошево и Добрич обменят опит в разработването на интегрирани планове / Община Генерал Тошево

Областният информационен център организира работна среща между общини Добрич и Генерал Тошево за разработване на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие. Идеята е двете общини да споделят досегашния си опит и да си сътрудничат при разработването и изпълнението на плановете. Информационното събитие ще се състои от 10.30 часа в сградата на община Генерал Тошево.

Областният информационен център ще представи процедурата „Подкрепа за интегрирани планове за градско възстановяване и развитие II”, по която Община Генерал Тошево е бенефициент. По време на срещата ще бъдат коментирани основните моменти при разработването на проектното предложение – допустими дейности, разходи и приоритети. Община град Добрич ще сподели своя опит и ключови моменти при разработването и изпълнението на своя проект - „Интегриран план за градско възстановяване и развитие на Добрич”.

ОИЦ - Добрич е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.