Ген.Тошево е домакин на детски футболен турнир
Ген.Тошево е домакин на детски футболен турнир / Дарик Нюз - архив

Генерал Тошево e домакин на турнир по футбол за деца, родени през 2003 година. В надпреварата се включват общо 10 отбора, а домакините се представят от най-малката формация в детско-юношеската школа на “Спортист – 2011” (Генерал Тошево) с треньор Мирослав Мирчев.

В турнира участват тимовете на “Юнак Асапрухово” (Варна), “Одесос” (Варна), “Атлетик – Провадия” (Провадия), “Черноморец” (Балчик), “Лъвчета” (Суворово), “Тополи” (Тополи), “Белослав” (Белослав), “Варна” (Варна) и “Спортист – 2011” (Генерал Тошево). Надпреварата се организира под егидата на Зоналния съвет на БФС и в нея се очаква да вземе участие и шефът на съдиите в Добрич Иван Манолов.

Всеки от тимовете ще изиграе по две срещи, които ще се проведат на терени, с дължина 60/40 метра с врати 5/2 метра, информират от община Ген.Тошево. За целта градският стадион ще бъде специално очертан и разделен на два по-малки терена, за да може и на двете игрища едновременно да се провеждат футболни срещи от турнира, уточняват от кмитството. Стартът на събитието е в 10:30 часа, а очакванията на организаторите са, в него да се включат над 150 деца.