Газифицират Тервел
Газифицират Тервел / netinfo

Започна газификацията на обществено-административни звена и промишлени предприятия в Тервел. Тя е първият етап от цялостното преминаване на отопление на синьо гориво в добруджанския град. През месец юли са проучени потенциалните консуматори. По-голямата част от бизнес абонатите са в югоизточната част на града - „Пластхим-Т" АД, „Дека" АД, „Албена Стил" АД - цех 48 и Зърнобаза.

Газорегулаторен пункт ще се изгради източно от Тервел. От там ще постъпва природният газ по разпределителен газопровод извън урбанизираната територия. При разрастването на мрежата, увеличаването на броя на консуматорите и техните потребности, ще се премине към изграждането на газопровод, доставящ от мрежата, съобщават от община Тервел.

По време на първия етап ще се изгради газоразпределителна мрежа, която ще има обща дължина 2 178 метра. Помещенията за отоплителни инсталации на обектите се преустройват, котлите на всички учебни и детски заведения в Тервел са подменени през последните 4 години, а за детската ясла вече е доставено и част от оборудването за преустройството на горивното стопанство.