Гари Плеър: Тракийски скали ще е сред трите най-добри голф курорта в Европа
Гари Плеър: Тракийски скали ще е сред трите най-добри голф курорта в Европа / netinfo

“Не ходя на почивка, но за това място ще направя изключение – това заяви голф - легендата Гари Плеър при посещението си в изгражданото по негов дизайн голф игрище “Тракийски скали” между Каварна и Балчик. "Ще доведа семейството си да почива тук догодина. Това място заслужава да се види и съпреживее" – категоричен бе Плеър.

Легендарният голфър се срещна на “Тракийски скали” с добруджански ученици от младежкия голф клуб “Виктор”, трениращи голф при професионалния инструктор Робин Макгар на тренировъчното игрище на Варна голф клуб в кв.”Аспарухово”. Гари Плеър пожела догодина да даде уроци на младите голфъри на игрището “Тракийски скали”.

“Догодина ще станат 300 игрища, на които съм дизайнер, но това ще бъде най-доброто, заяви знаменитият голфър след като инспектира изграждането, разположението на 18-те дупки и хотелската част на голф и спа-курорта.

Предвижда се играчи да голфират на първите 9 дупки на “Тракийски скали” още следващия сезон, а до края на 2009 г. - и на цялото игрище.

В голф и спа-комплекса ще бъде разположен суперлуксозният курорт CHEDI Resort. Курортът ще се състои от хотел с 60 апартамента, 30 уединени вили със собствен басейн, луксозни клубни места и над 50 апартамента с обслужване. Фирмата ще построи спа-център от 4000 кв.м. Клубната къща също ще се простре на 4000 кв.м. Плажният клуб ще бъде на площ от 2000 м.

Дизайнът на курортната част в “Тракийски скали” ще бъде дело на прочутия дизайнер Жан-Мишел Гати от консултантската и дизайнерска компания Denninston в Куала Лумпур, Малайзия.

Според Гари Плеър “Тракийски скали” ще се нареди сред трите най-добри голф курорта в Европа.