/ Дарик Добрич
Певицата Галина Великова и Смесен хор „Добруджански звуци“ ще изнесат концерт „Бисери из оперетната класика“ на 2 май. Събитието е от 18.00 часа в Концертна зала „Добрич“.

Джаз концерт в добричкия Лапидариум

С концерта Галина Великова ще отбележи личен празник, а почитателите на операта и оперетния жанр ще се насладят на нейните изпълнения в сътрудничество с хор „Добруджански звуци“ под диригентската палка на Елвира Пастърмаджиева. Солисти ще бъдат Атанас Атанасов, Руслан Иванов, Радослав Радев, Паско Ташев. Хормайстор - Божана Тонева, клавирен съпровод - Радостина Гроздева-Кръстева.

Галина Великова - сопран, е родена в Добрич. Възпитаник е на Детски хор „Маестро Захари Медникаров“. Завършила е НМА „Проф. Панчо Владигеров“, София в класа на проф. Илка Попова. От 2004 г. е артист-хорист в Държавна опера Варна, а от 2017 г. се изявява и като солист. Притежава богат и разнообразен репертоар - Розина от „Севилският бръснар“, Сузана от „Сватбата на Фигаро“, Анина от „Травиата“, Инес от „Трубадур“ и мн. други. Участва в големи оперни спектакли. В почти всички концерти на Смесен хор „Добруджански звуци“ е солист и участва в културни програми на Община град Добрич.