Галерията представя пътуващата си изложба Песента на колелетата
Галерията представя пътуващата си изложба Песента на колелетата / Дарик Добрич

Изложба "Песента на колелетата" ще се открие в 17.00 часа в Художествена галерия Добрич. Тя е плод на реализиран проект на екипа на галерията, финансиран с 6 000 лева от Министерство на културата. В нея са включени платна от фонда на добричкия културен институт, посветени на големите добруджански творци - писателите Йордан Йовков и Дора Габе, балетистът и педагог Анастас Петров и актрисата Адриана Будевска.

Изложбата е пътуваща и ще гостува в различни галерии в страната. Подготвени са над 70 картини на художници от различни поколения - Георги Трифонов, Милка Пейкова, Лиляна Русева, Тодор Атанасов, Андрей Даниел и др. Експозицията ще бъде придружена и от двуезични информационни пана с данни за ярките имена, свързали творческия си път с Добруджа.

В Добрич ще бъдат представени 41 творби - 16 живопис и 25 графика. Те могат да се видят до 15 ноември, след което изложбата тръгва да пътува и ще бъде показана в Шумен, Силистра, Каварна и Балчик, а през следващата година и в София - в галерията на Министерството на културата "Средец".

Галерията представя пътуващата си изложба "Песента на колелетата"
netinfo