Галерията представи най-новото си издание
Галерията представи най-новото си издание / netinfo

„Страници от архива на Художествена галерия - Добрич" е заглавието на най-новото издание на галерията, което представи пред журналисти директорът на културния институт Евелина Ханджиева. В него са събрани изследователски материали за историята и развитието на изобразителното изкуство в града, региона и страната, за художници, чийто творчески път е свързан с Добруджа и Добрич и за изложби от различни периоди.

В изданието са представени добруджанските художници Петър Дачев, Георги Урумов, Господин Желязков, Филип Филипов, Янко Атанасов, Никола Богданов, изкуствоведите Кирил Кръстев, Атанас Божков, Максимилиян Киров и Атанас Нейков. Книгата включва непубликувани в печата разговори с художничките Бронка Гюрова и Магда Абазова, спомени за Димитър Арнаудов от съпругата му Ива Хаджиева, интервюта с академик Светлин Русев и дипломата министъ

Галерията представи най-новото си издание
netinfo
р Иван Станчов.

„Това издание е своеобразен принос в художествената култура както в регионален, така и в национален мащаб" заяви Евелина Ханджиева.

Тя уточни, че предстои книгата да бъде разпространена в специализираните научни звена и културни институти, а до месеци ще бъде пусната и за масова продажба.