Гаич осъден на пробация и глоба за укрити данъци
Гаич осъден на пробация и глоба за укрити данъци / netinfo
Наказание пробация и глоба от 800 лева наложи Добричкият окръжен съд на сръбския бизнесмен Миролюб Гаич.

Бизнесменът е осъден на пробационните мерки „задължителна регистрация по настоящ адрес” и „задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от 1 година.

Съдът го призна за виновен, че като управител на „Югоагент – Добрич” ООД през 2003 г. е избегнал плащането на данъчни задължения в особено големи размери - 17 450 лева, по Закона за данък добавена стойност. Гаич е вписал неверни стойности в три справки – декларации по ЗДДС за периода август – октомври 2003 г. За целта са използвани 20 фактури с невярно съдържание. Те отразяват недействителни сделки за ремонти на покривни конструкции, ВиК и електроинсталации в обекти на „Югоагент – Добрич” ООД.

Задължението е внесено в републиканския бюджет в хода на досъдебното производство, по тази причина срещу Гаич няма заведен граждански иск от държавата.

Подсъдимият Миролюб Гаич се яви днес пред Добричкия окръжен съд, като ползва отпуск от Трудово-поправително общежитие - Варна, където в момента излежава 4 годишна присъда на Добричкия районен съд за измама на вложители в „Югоагент – Вложение”. Той призна вината си по повдигнатото му обвинение и подкрепи исканата от защитата му присъда.

Присъдата на Добричкия окръжен съд може да бъде обжалвана в срок от 15 дни през Варненския апелативен съд.