Футболни легенди в Албена
Футболни легенди в Албена / Дарик Добрич, архив

Христо Стоичков и Божидар Искренов ще открият футболния турнир за деца „Петър Боянов”, който ще се проведе от днес до петък в курорта Албена, съобщиха организираторите Боян и Радослав Боянови. Осмото издание на спортната проява ще се състои в две възрастови групи – момчета, родени през 1999 и 2000 година.

В първата възрастова група ще участват пет отбора: Добруджа (Добрич), Черно море (Варна), Изида (Добрич), Берое (Стара Загора) и Шумен 2010, а във втората сили ще премерят съставите на Черно море, Спартак (Варна), Берое, Ботев (Пловдив),  Левски и Славия.

Турнирът е организиран в памет на Петър Боянов - спортен деятел и човек с голям принос за реализирането на спортната база в Албена, която е дала възможност през последното десетилетие курортният комплекс да бъде важен фактор в спортния живот на България.

Посланикът на ФИФА за SOS детски селища в България Красимир Балъков пък организира футболен турнир, в който ще се включат четири отбора от SOS детските селища в Трявна и Дрен. Той ще се състои от 4-ти до 6-ти септември 2013 г. в Албена. Легендарният ни футболист е подготвил учебен филм, чрез който ще въведе своите приятели от двете SOS селища в света на футбола. Преди началото на състезанията малките футболисти ще направят тренировка със знаменития плеймейкър, който ще връчи на всичките 26 участници футболни екипи, специално поръчани за тях. Турнирът ще премине в духа на „феърплей“, като всички деца ще получат грамоти , а отборите - специални купи.