Френският посланик се срещна с кмета на Добрич и областния управител
Френският посланик се срещна с кмета на Добрич и областния управител / Община Добрич, Областна управа -Добрич

Френският посланик Н. П. Ксавие Лапер дьо Кабанс се срещна с кмета на Добрич Детелина Николова и областния управител Недко Марчев.

Дипломатът посещава за първи път Добрич с цел да за се запознае с пакета от социални услуги, които предлага община Добрич, съобщават от пресслужбата на кметството. Гостът бе запознат с икономическата характеристика на Добрич и региона. Кметът Николова акцентира върху социалните и културни проекти на общината с френски градове, финансирани по европейски програми. Един от тях е „Заедно за безопасността на регионите“, чиято цел бе междурегионално сътрудничество между градовете Добрич и Сент Ерблен с цел проучване, обмен на добри практики и ноу-хау в областта на превенцията на риска. Кметът Николова информира френския дипломат за процеса на деинституционализация и грижите за децата в риск. Гостът  бе запознат и с дългогодишното сътрудничество между Националното сдружение на общините и Сдружението на френските общини.

Детелина Николова подари на френския посланик и придружаващите го лица представителни материали за Добрич и региона и добруджански мед.

Френският посланик се срещна с кмета на Добрич и областния управител
netinfo

В рамките на визита си в Добрич френският посланик разговаря и с областния управител Недко Марчев. Той е запознал госта с приоритетните направления от икономическия профил на областта  - селското стопанство и туризма.

Програмата на френския дипломат продължава с посещение на детска градина „Надежда“, на Центъра за обществена подкрепа към фондация „Ръка за помощ“ и Центровете за настаняване от семеен тип. Той ще посети още АЕМО „Стария Добрич“ и градски парк „Свети Георги“.