/ пресцентър
С приключване на зимния сезон и събуждане на природата с идването на пролетта, Община Добрич зарадва жителите и гостите на града с пускане на фонтаните, които се намират на емблематични места в града, съобщиха от Общината.

Организират виртуална Панорама на средните училища и кариерното ориентиране в Добрич

Те се поддържат от служители на Общинското предприятие „Устойчиви дейности и проекти“, които правят профилактика и се грижат за тяхното функциониране. Помпите и прожекторите се управляват автоматично от специална система.

Вече са пуснати Фонтана на площад „Демокрация“, Фонтана и водопада в Градски парк „Свети Георги“ и пред Община Добрич. Предстои да заработят и другите, които се намират в парка и централна градска част.

Общината с престижна позиция в Рейтинга на активната прозрачност на Програма Достъп до информация

Историческите факти сочат, че първият фонтан в Добрич е изграден като шадраван в градската градина в началото на 20 век в годините 1900, 1910. След това е извършена реконструкция и фонтанът вече е с водоскок.

Емблематичният фонтан на площад “Демокрация“, който е една от популярните забележителности на Добрич, функционира от първата половина на 80-те години. Фонтанът радва и с художествено осветление, което допълнително впечатлява със своите пъстри нюанси. Останалите фонтани в Добрич са изградени преди около 20 години.