Фондация АДРА дари проходилки и бастуни на дома за стари хора
Фондация АДРА дари проходилки и бастуни на дома за стари хора / Дарик Добрич

Дарение от 20 проходилки и над 20 бастуна получи Домът за стари хора в Добрич от фондация АДРА. Други 17 проходилки бяха доставени в община Генерал Тошево. Дарението е на обща стойност близо 3000 лева и бе връчено от директора на фондацията Мариян Димитров, който е родом от Добричко.

„Мисля, че за Добрички регион досега е правено малко, голяма част от даренията се насочват към Западна и Централна България, но сега нещата ще се променят. Тук също има хора в нужда и мисля, че трабва да ги подпомогнем”, заяви Димитров.

Фондация АДРА работи в България от повече от 25 години. Тя е част от АДРА Интернешънъл, основана в САЩ. Организацията подпомага и интегрира социално слаби хора в развиващите се държави. Работи в сегментите здравеопазване , образование, соц. подпомагане, инфраструктурни проекти, интеграция на хора в неравностойно положение, подпомагане при бедствия и аварии. Миналата година след наводненията в Добрич от АДРА са доставили спални комплекти, цимент, дървен материал. Фондацията работи много успешно с Българската хранителна банка. Димитров поиска от общината списък с нуждаещи се хора, на които да бъдат доставени хранителни пакети.

Капацитетът на дома е 112 души, като почти половината ползват проходилки. 20% са лежащите, а от фондацията обмислят възможността да доставят приспособления за пълно обслужване на хора с увреждания  – вани за къпане, памперси, катетри и др.