Фойерверки ще осветят плажа на Каварна
Фойерверки ще осветят плажа на Каварна / kavarna.bg

Второ издание на фестивал на фойерверките ще се проведе на 22 и 23 август в Каварна. В тазгодишното издание пиротехнически ефекти ще демонстрират пет фирми, една от които е от Румъния. Фойерверките ще се изстрелват от буна 1 и буна 2 на централния плаж на града. Зрителите ще могат да видят светлини шоута, различни по вид, размер, цветове и форми фойерверки. Подготвя се и едно представление от морето.

Огненото шоу и тази година ще бъде съпроводено със специална музикална програма, която ще започва в 20.30 ч. Първата вечер за настроението на присъстващите ще се грижат DJ Rossco и Ангел и Моисей, а втората е поверена на DJ парти с Rossko, Стенли и Людмила Сланева и Румънеца и Енчев, които ще представят последния си хит "Лято", в който участва и „кметълът" Цонко Цонев. Водещи през двете вечери ще бъдат Ернестина Шинова и Красимир Добрев.

По време на фестивала се въвежда ограничен достъп в морската зона на Каварна. Ще бъдат пропускани автомобили до заемането на наличните паркоместа, а за улеснение на посетителите колите на градския транспорт ще се движат след 19.00 ч. на всеки 30 минути.

Второто издание на атрактивния фестивал се финансира по Оперативна програма „Рибарство" чрез проект „Каварна привлекателно място за инвестиции".