Ръководството на клуба /вляво/ и спонсорите от Пионер семена, Община Добрич и Албена АД
Ръководството на клуба /вляво/ и спонсорите от Пионер семена, Община Добрич и Албена АД / Дарик Добрич
Футболен клуб „Добруджа“ посреща своята 100-годишнина с нови екипи и привлечени крупни спонсори. Това обявиха на пресконференция ръководството, заедно с основния спомоществовател – Община Добрич.
 
Юбилеят е през 2019 г., каза кметът Йордан Йорданов. Той изтъкна, че „независимо от облачното минало, вече се вижда светъл хоризонт пред отбора от Добрич. Досега на фланелките стоеше само емблемата на Общината, а сега те са изпъстрени с още знаци на спонсори“. Йорданов подчерта, че че бизнесът се е показал социално отговорен и има хора, които искат да помагат.
 
За спонсори на отбора са привлечени „Албена“ АД и „Пионер семена България“. Помагат и от местната фирма „Изида“, които осигуряват екипировка и поддържат терена за мачове и тренировки.

Новите екипи на ФК Добруджа
Дарик Добрич

 
От „Албена“ сами са заявили желание да поддържат Футболен клуб „Добруджа“. Изпълнителният директор Красимир Станев сподели, че решението е взето след среща с президента на БФС Боби Михайлов, от която разбрали колко голямо е желанието да се помага на българските клубове да се развиват. „Това ни стимулира да не стоим настрана и да се включим в подпомагането на добричкия отбор и неговото развитие“, каза Станев. „Добрич е най-близкият град до Албена. Такива връзки ще ни сближат и ще допринесат ползи за жителите на града“, добави той. По думите му навремето ФК „Добруджа“ е бил уважаван във футболната общност, затова му пожелава и сега да бъде известен с успехи и честна игра.
 
От другия нов спонсор на „Добруджа“ – „Пионер семена България“ обясниха, че връзката им с Добрич е много силна, тъй като изпълнителният директор на фирмата е родом от града и се интересува от неговото развитие. „Винаги ще се отзоваваме за такива инициативи. Помним миналото на отбора и пожелаваме да върне големия футбол в Добрич“, каза Георги Герджиков от фирмата.
 
Иван Калинков от ръководството на „Албена“ подчерта, че е много важно да бъде привлечен за подкрепа и областният управител на Добрич, който трябва да е „център-нападател на отбора“.

Президентът на ФК „Добруджа“ Николай Милков благодари за доверието на новите спонсори и съобщи, че има още една фирма, която подпомага спорта на национално ниво, и се е отзовала на призивите за подкрепа на футбола в Добрич, но нейното име ще бъде съобщено допълнително.