Филмът Номер 1000 - на екран в Добрич
Филмът Номер 1000 - на екран в Добрич / Дарик Добрич

Новият български игрален филм "Номер 1000" ще бъде представен официално в Добрич. Неговият режисьор Людмил Лазаров и част от екипа ще гостуват в кино-клуб "Икар" в 18.00 ч..

Лентата е с дължина 55 минути и е дипломна работа за младия творец. Тя тръгна едновременно в няколко киносалона в страната на 6 април. Филмът е определен от създателите си като "психо трилър". "Главният герой Спиридон е роден през 686 година и умира през 718 година, когато селото му бива опустошено, а 1000 души биват погубени. След като умира, той получава черен списък с личности, които трябва да погуби. Паралелно се движи и историята на Георги, роден през 1983 година. Той учи в строителен университет, където среща и любовта на живота си... Все още е жив, но това не е сигурно. Предстои му да опознае Спиридон", пише в анотацията на "Номер 1000".

В ролите са Ники Станчев, Ивайло Аспарухов, Розалия Димитрова, Златина Йорданова, Ивет Радулова. Сценарист е Людмил Лазаров, продуценти Георги Врабчев, Пламен Николов, Живко Гиргинов, Мартин Павлов, Людмил Лазаров. Музиката е на Георги Стрезов.

"Номер 1000" може да бъде гледан до четвъртък, 12 април, от 18.15 ч. в кино-клуб "Икар".