Фестивалът  Let`s rock it 2012 вече е международен
Фестивалът Let`s rock it 2012 вече е международен / netinfo

Рок конкурсът "Let`s rock it", който ще се проведе в Добрич на 22-ри и 23-ти септември в Летния театър на града може да се похвали с международно участие.

Група "Austrian High School Istanbul Band" от Турция официално заяви желанието си да се представи на сцената в Добрич. В момента в Русия и Румъния също се провеждат кастинги за избор на групи, които ще представят страните си на добричкия фест.

Записването продължава до 10-ти септември на интернет страницата на конкурса www.letsrockit.org, напомнят организаторите от МГЕРБ.

Фестивалът ще има две конкурсни линии - за най-добра авторска песен и за най-добро изпълнение на кавър. Подготвя се и богата съпътстваща програма от изложби, промоции, литературни четения, дискусии.

Председател на журито ще бъде Иван Лечев /ФСБ/, а членове - Денис Ризов /АХАТ/ - продуцент и издател, Мая Райкова - музикален продуцент БНР, Веселин Тодоров - президент на музикална къща "ФАКТОР", Цонко Цонев - кмет на рок-столицата Каварна, Крум Маноилов – продуцент, Христомир Галилеев-Гальо -  Клуб "Swingin' Hall", Пётр Земцов - ТВ"Култура"-Русия.