Мобилен планетариум
Мобилен планетариум / netinfo
Фестивал „Интересна наука“ ще гостува отново в Добрич, съобщиха организаторите. На 10 и 11 март от 10.00 до 19.00 ч. ще бъдат показани няколко представления „Щура лаборатория“, които са предназначени за деца, но и възрастните могат да присъстват. Те ще се изнасят в Народно читалище „Йордан Йовков“. Участието е с предварително записване и струва 15 лева. Едно представление трае 60 минути.
 
Участниците ще имат възможността да наблюдават научно шоу с течен азот, да хапнат вкусна изненада и да се потопят във вълшебния свят на планетите и звездите. Всяко дете ще получи научен подарък, който може да си вземе вкъщи.

С помощта на Мобилен планетариум ще се визуализира допълнителната информация за предметите, преподавани в училище. Неговата конструкция може да побере до 20 участници едновременно. Филмите се прожектират на 360 градуса. Те са на различни теми: човекът и природата, астрономия, география, анатомия. За най-младата публика – в детската градина и началните класове има анимационни програми.