/ unsplash.com
Фермерските пазари в Добричкия регион откриват първите си издания за новата година със сезонни продукти.

Традиционното изложение в етнографския комплекс "Старият Добрич" днес събира двайсетина земеделски производители от Североизтока, съобщават организаторите на пазара.

Фермери от близкото село Плачидол са набрали от градините спанак, лук, прясна целина и копър, зелена салата. Доматената къща от варненското село Кичево също идва с пресен лук и чесън, разсад за салати, ябълки. Козе, овче, краве сирене, кашкавал, сметана, извара, прясно и кисело мляко достигат до фермерския пазар от добричкото село Стожер.

Посетителите в етнографския комплекс могат да опитат и занаятчийски шоколадови бонбони и шоколад - не само бял и черен, но и розов. Сладка и сиропи от горски плодове, пъдпъдъчи яйца, шафран, мед и пчелни продукти, лавандулов цвят и ароматно масло са част от разнообразието, което демонстрират производителите с надеждата новата година да е благодатна.

Фермерският пазар ще има първо издание и в Балчик на 15 януари. Изложенията се провеждат при осигурено еднопосочно движение на посетителите, със спазване на дистанция, дезинфекция и носене на маски, посочват организаторите.
БТА