Фама модернизира производството си
Фама модернизира производството си / netinfo

Варненската млечна компания "ФАМА"АД предвижда в рамките на година и половина да вложи сериозни инвестиции за разширение и модернизация на производството в звената си във Варна и Добрич.

Това стана ясно по време на срещата на финансовия замместник кмет на Добрич Иван Колев и новия изпълнителен директор на дружеството във Варна Виктор Зарев.

Преди по-малко от месец "ФАМА" стана собственост на испанския инвестиционен фонд GED. Цената на сделката бе 9 милиона евро.

Зарев е заявил, че новият собственик планира още да разшири производството на съпътстващите продукти, произведени от основната млечна суровина.

Компанията е производител на продуктите с марката "Роса". През миналата година тя започна процес на консолидацията на млечния пазар в Североизточна България с купуването на своя конкурент - добричкото дружество "Сердика 90". Уверенията са, че ще се запази производството на сирена, кашкавали и други млечни продукти с марката "Сердика".

Директорът на "ФАМА" е споделил още, че са изплатени задълженията на фирмата към млекопроизводителите.

В края на юли или началото на август новото ръководство на "ФАМА" ще представи на среща с млекопроизводители от областта новите инвестиционни намерения на фирмата.