Езикова гимназия участва в проект по програма Коменски
Езикова гимназия участва в проект по програма Коменски / Дарик Добрич

Международен образователен проект по програма „Коменски" стартира в Добрич. В него участва Езикова гимназия "Гео Милев", съобщават оттам. Проектът се нарича „Щастие в Европа", стартът му ще бъде даден в 9.00 ч. в залата на ОУ "Стефан Караджа", дейностите в Добрич ще продължат до 25 октомври т.г..

В процеса на работа младежи от 6 училища от Германия, Дания, Испания, Унгария, Турция и България ще съберат и обменят информация за това какво вълнува младите хора в Европа, какви са техните желания и потребности, какво ги прави щастливи. Това е първата работна среща от проекта, който ще продължи 2 години. В нея ще участват по 6 души от всяка страна - двама учители и четирима ученици.

Днес участниците ще гледат и спектакъл от постановки на ученици на ЕГ на английски, френски и немски език - от 17.30 часа в Младежки център.

При престоя в Добрич участниците ще направят презентации на училищата, ще посетят часове в гимназията, в работни групи ще изработят проекти за лого на проекта, уеб-сайт и документален филм, ще проведат анкета по темата "Щастие в Европа".