Учители от ФСГ-Добрич проведоха обучение в Единбург
Учители от ФСГ-Добрич проведоха обучение в Единбург / ФСГ Добрич
Четирима преподаватели на Финансово-стопанската гимназия „Васил Левски“ в Добрич приключиха своите обучения по програмата Еразъм+. Те са финансирани по проект „Готови за бъдещето “ на образователната програма и проведоха в CES Edinburgh Centre of English Studies в Единбург, Шотландия.
 
В обученията участваха Десислава Костадинова – учител по философия, Милена Николова – ръководител на направление ИКТ, Теодора Иванова и Димитричка Порязова - учители по професионална подготовка.

Ученици на ФСГ „Васил Левски“ почетоха паметта на патрона си 

Предстоят дейности за споделяне на опита с колеги в училището и от областта. През новата учебна година ще бъдат подготвени уроци, в които ще се приложи наученото по време на структурираните курсове.  

По този проект се подготвя и дейността Job Shadowing (Наблюдение на работа). Бенефициенти ще бъдат 6 души от мениджърския екип и учители. Партньор е професионално училище „Ito Vakfi Suleyman Tastekin Mes ve Teknik Anadolu Lisesi“ в Измир, Турция. За период от една седмица учителите ще се запознаят с различни методологии за разработване на нови инструменти и приложения за обучение с цел подобряване на качеството на професионалното образование и функционирането на дуалната система.