Европейската комисия обяви конкурс за родените през 1992-а
Европейската комисия обяви конкурс за родените през 1992-а / DarikNews.bg

Европейската комисия обяви конкурс, в който могат да участват само родените през 1992 г., съобщават от Областния информационен център в Добрич. Надпреварата е за създаване на статия, видеоклип, снимка, рисунка, комикс или приложение за смартфон в някоя от категориите: "Образование и гражданство", "Заетост и предприемачество", "Култура и свободно време" или "Потребители и околна среда".

Всеки участник може да изпрати до две произведения, които да бъдат в две различни категории. Допуска се и участие на групи, като трябва да бъде посочен ръководител. Творбите могат да бъдат написани на всеки от 22-та езика на ЕС и представени чрез съответния формуляр от уебсайта www.generation1992.eu. Крайният срок за подаване е 24.00 ч. централно европейско време на 9 септември 2012 г.

Наградите за отличените в конкурса са възможност за стаж в Брюксел или друг град, координиран от Европейската комисия (Генерална дирекция „Вътрешен пазар и услуги"). Всички 20 финалисти ще бъдат поканени за участие в „Седмицата на единния европейски пазар" в Брюксел през октомври 2012 г., където ще се включат в церемонията по награждаването, ще посетят Европейската комисия и ще могат да участват в семинари с наставници за творческия конкурс „Набор 1992".