Европа директно отваря врати в Добрич
Европа директно отваря врати в Добрич / netinfo
Официално откриване на Европейския информационен център „Европа директно” ще се състои от 10 часа в Бизнес център Добрич.

Европейският център се реализира по проект „Информационните услуги на Европа директно на източната граница на Европа чрез Бизнес център Добрич”.

Бюджетът на проекта е 41905 евро, половината от които са съфинансиране от Бизнес център Добрич. Проектът ще се изпълнява в продължение на година в общините Добрич, Генерал Тошево и Каварна.

Центърът ще бъде живата връзка на местно ниво между Европейския съюз и гражданите чрез разпространяване на информация за ЕС, насърчаване на местния и регионален дебат за ЕС чрез организирането на информационни събития.

„Европа директно” има за цел да спомогне за осъществяване на обратна информация от и за Европейските институции и да съдейства на гражданите да се ориентират в огромното количество информация за ЕС.

В информационния център гражданите ще имат свободен достъп до сървър Европа – портала на ЕС. Ще могат да се свързват безплатно с контактния център „Европа директно” по телефона, за да зададат въпроси и да получат отговори на български език по въпроси, свързани с ЕС. Посетителите ще имат възможност да гледат и преките предавания от заседанията на институциите на ЕС по канал „Европа по сателит”.