Евродепутатът Илияна Йотова: Темата Украйна се ползва за вътрешнополитическа употреба
Евродепутатът Илияна Йотова: Темата Украйна се ползва за вътрешнополитическа употреба / Дарик Добрич

Заседанието на КСНС е безкрайно закъсняло, ако то беше направено по-рано, президентът Плевнелиев щеше да си спести доста нелепости, които изрече през последните дни – коментира в Добрич евродепутатът от левицата Илияна Йотова. Тя бе категорична, че България не трябва по никакъв начин да се съгласява с нови икономически санкции по отношение на Русия, защото това диктува националният ни интерес и би довело до утежняване на икономическото положение на европейските граждани. „За съжаление темата Украйна се ползва изцяло за вътрешнополитическа употреба" - заяви Йотова.

Тя коментира и предстоящите евроизбори като подчерта, че БСП няма да пожали сили, за да излезе първа политическа сила на евровота. „Тези избори са много голям залог, защото от тях зависи дали ще се ориентираме към предсрочни парламентарни избори” – каза евродепутатът.

Според Йотова през 2014 г. трябва да има план Маршал за България, за да бъде преодоляно лошото наследство от Герб. В Добрич Илияна Йотова се срещна с местния партиен актив на БСП по повод на предстоящите евроизбори.