Еврочиновници провериха РВМС-Добрич
Еврочиновници провериха РВМС-Добрич / netinfo

Мисия от Генерална дирекция САНКО към Европейската комисия, която се занимава с безопасността на храните, е извършила обстойна проверка в РВМС-Добрич в края на миналата седмица, съобщи пред Дарик началникът на ветеринарномедицинската служба д-р Красимир Калинков. Двамата проверяващи комисари от ЕС са инспектирали документацията по организация на ветеринарния контрол и процедурите, които се прилагат при различни критични ситуации. 

Еврочиновниците /испанец и поляк/ са избрали да проверят и „Сердика 90", където се произвежда сирене. Прегледана е документацията и състоянието на предприятието, което е част от „Фама Сердика" ЕАД. Обобщен доклад с резултатите от проверките ще бъде представен по-късно. 

В дните преди Никулден служителите на РВМС-Добрич са направили 26 проверки на магазини и борси за продажба на риба. Констатирано е само едно нарушение - липса на етикети и маркировка на стоката в рибен магазин в Добрич. Съставен е акт за административно нарушение. 

През 2010 година отдел ДВСК при ветеринарната служба е извършил 2504 проверки, издадени са 402 предписания и са съставени 126 акта за административни нарушения. През годината не са наблюдавани сериозни заболявания по животните в областта.

По повод Деня на ветеринарния специалист - 14 декември, д-р Красимир Калинков поздрави в ефира на Дарик радио служителите на РВМС-Добри, всички ветеринарни лекари и пенсионерите ветеринари, благодари им за отговорното им отношение към трудната професия и за това, което са направили през годините.