Евакуираните села Одринци и Долина са отцепени от полицейски екипи
Евакуираните села Одринци и Долина са отцепени от полицейски екипи / Sofia Photo Agency, архив

Селата Одринци и Долина са отцепени от полицейски екипи. Предприето е дежурство на полицейските служители, с цел опазване на имуществото на евакуираните жители на двете села, съобщават от ОД на МВР. По-рано днес вътрешният министър Веселин Вучков съобщи, че в селищата ще дежурят по три полицейски екипа.

МВР приканва гражданите да изпълняват указанията на униформените служители и да не предприемат действия, които застрашават живота им.

Във връзка с контролираното изпускане на водите от язовир „Одринци”, временно са затворени за движение пътните отсечки Добрич - с. Одринци, с. Владимирово - с. Долина и с. Ведрина - с. Одринци, съобщават още от полицията.

По информация от кризисния щаб в момента язовир Одринци се изпуска с интензитет от 2,5 кубика на секунда, като целта е да се достигне до 5 кубика. Нивото на водата в язовира не се е променяло от 6 часа тази сутрин. Ситуацията е нормална, но водното количество трябва да бъде изпуснато. Контролираното изпускане на язовир „Одринци“ не застрашава жителите на град Добрич, съобщават от общината. Осигурено е непрекъснато наблюдение на поречието на река Добричка в чертите на града и при всяка промяна жителите на Добрич ще бъдат уведомени.