Евакуираха жена от наводнена къща в „Алмалиите
Евакуираха жена от наводнена къща в „Алмалиите / Дарик Добрич, архив

Три отводнявания на залети вследствие на проливните дъждове обекти са извършени днес в Добричка област, съобщи за Дарик Дарин Димитров - нач.сектор в ПБЗН-Добрич. Най-сериозно е било положението в местността „Алмалиите" по пътя Добрич - с.Богдан. На мястото се е получил водосбор, като пътят е бил залят с вода, която на места е достигала до 70 см. Отсечката е била затворена за движение. Наложило се е жена да бъде евакуирана от втория етаж на къща в района, след като приземният етаж е бил наводнен. Трасето вече е проходимо.

Пътят в центъра на село Батово също е бил залят с вода и за кратко затворен за движение. Служителите на ПБЗН са отводнявали и избено помещение в бл.18 на ул."Дунав" в Добрич. Превантивните дейности и почистването на деретата в началото на пролетта предотвратиха сериозни инциденти в областта, коментира Димитров.

През миналата седмица в службата са получени 18 сигнала, от тях 4 за пожари, 4 за отводнявания, 9 за паднали дървета и клони. В единия от случаите дете се покачило на терасата на втория етаж на детска градина в Добрич и се страхувало да слезе. Повикани били огнеборците, които помогнали на хлапето.