Ердинч Хаджиев: Още съм в шок от това, което се случи на форума на ДПС
Ердинч Хаджиев: Още съм в шок от това, което се случи на форума на ДПС / Дарик Добрич
Ердинч Хаджиев: Още съм в шок от това, което се случи на форума на ДПС
60652
Ердинч Хаджиев: Още съм в шок от това, което се случи на форума на ДПС
  • Ердинч Хаджиев: Още съм в шок от това, което се случи на форума на ДПС

Председателят на областното ръководство на ДПС д-р Ердинч Хаджиев, който бе делегат на драматичната 8-ма национална конференция на ДПС, коментира пред Дарик нападението с пистолет срещу Ахмед Доган. „Цялата зала беше шокирана и вцепенена. Мисля, че все още всичките 1500 делегати преживяват този шок. Отначало си помислихме, че е станало най-лошото”, разказа д-р Хаджиев. Първата му реакция била да отиде към трибуната, за да види какво се е случило с Доган. „Видях, че е невредим, че е пребледнял, бяха го напръскали с вода и това ми подейства успокояващо. Никой не искаше да повярва, че това нещо се е случило”, каза лидерът на ДПС в Добричко.

Ердинч Хаджиев коментира и линча над поваления на земята нападател: „Вероятно в това шоково състояние, някои от делегатите съвсем емоционално, искайки да отприщят това, което са почувствали, са го наранили. Не искам да оправдавам никого, искам да кажа, че ако този човек беше насочил пистолет към премиер, президент или министър, сигурен съм, че той нямаше да остане жив, щеше да бъде застрелян. Че получил ритници – не оправдавам това нещо, но мисля, че да се измества гледната точка, тежестта върху това, че той бил ритан от това, че бе направен опит за политическо убийство – това е несъизмеримо.”

Д-р Хаджиев заяви още, че никой от ДПС не е вярвал, че Ахмед Доган ще се оттегли от лидерския пост в движението. „В последните дни се говореше че Доган се оттегля, но не вярвахме, че е толкова категоричен. Вечерта преди конференцията той събра всички областни председатели и ни каза, че се оттегля въпреки тоталната подкрепа вътре в ДПС и че хората трябва да бъдат успокоени. Това беше първият шок за нас”, добави Хаджиев.

На конференцията са присъствали 19 делегати от Добричка област и 10 гости. Заместник-кметът на Каварна Севинч Касабова и Исмет Абил – председател на общинската организация на ДПС в Тервел са избрани за нови членове на Централния съвет на движението. Д-р Ердинч Хаджиев и лидерът на младежкото ДПС в региона Тюляй Мехмедова членуват по право във висшия орган на партията. От миналата седмица се провеждат събрания на първичните местни структури на ДПС, които трябва да приключат до края на месец март. Предстои активистите по населени места да обсъдят заедно с кметовете приемането на местните бюджети.

Интервюто с Ердинч Хаджиев чуйте в прикачения файл: