/ netinfo
Силният вятър, придружен с дъжд и мокър сняг, предизвика редица аварии по съоръженията от електроразпределителната мрежа в Североизточна България. От сутринта екипите на Енерго-про Мрежи възстановиха електрозахранването на над 100 населени места в областите Велико Търново, Габрово, Търговище, Варна и Добрич, информират оттам.
 
Временно е затворен за движение пътят Добрич-Генерал Тошево-Кардам

Ситуацията се развива динамично, влошените метеорологични условия продължават да предизвикват нови повреди. Без ток са 140 населени места в Североизточна България. Най-сложна е ситуацията в областите Добрич и Габрово, където без електрозахранване са съответно 95 и 28 места.
 
Затвориха пътя Варна-Добрич

Всички аварийни екипи на Енерго-про Мрежи в засегнатите области са мобилизирани за отстраняване на възникналите повреди. В много райони работата на специалистите е затруднена от метеорологичната обстановка, която на места се усложнява.
 
От компанията поддържат постоянна връзка с областните и общинските администрации в Североизточна България за обмен на оперативна информация и синхронизиране на действията.

Компанията има готовност да пренасочи при необходимост допълнителни ресурси от хора и техника към райони, където ситуацията е най-усложнена.