Енерго-про уверяват, че са готови за зимата
Енерго-про уверяват, че са готови за зимата / Дарик Добрич

Областният управител Желязко Желязков проведе среща с ръководството на електроразпределителното дружество "Енерго-Про" ЕАД, съобщават от Областна администрацията. Представителите на фирмата са дали уверение, че имат пълна готовност за зимния сезон - за реагиране и недопускане на усложнения, свързани със снабдяването на населението с електрическа енергия.

Служители на "Енерго-про" са участвали в заседанията на всички общински щабове, както и в заседанието на областния щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия. Извършена е профилактика на съоръженията, осигурена е достатъчно техника, както и екипи.

Областният управител се е информирал за възможностите за допълнителни мощности за осигуряване на развитието на бизнеса и за реализация на нови инвестиции. От компанията са декларирали готовност за допълнителни количества енергия за потребителите.

Утре предстои среща на представители на "Енерго-про" с новия управител на "ВиК" ЕООД - Добрич, в която да се набележат съвместни действия и мерки, във връзка със задълженията на водното дружество към енергийното.