Елена Йончева /втората отляво/ в БСП-Добрич
Елена Йончева /втората отляво/ в БСП-Добрич / Дарик Добрич
България ще спечели с евроизборите, защото след тях ГЕРБ си тръгват, каза в Добрич Елена Йончева - водач на листата с кандидати за евродепутати от „БСП за България“. Според нея, след изборите за представители в Европейския парламент, у нас ще се създаде обстановка, която ще предизвика предсрочни избори. Причината е, че „вече всички хора знаят, че България се управлява от шайка – организирана престъпна група, сформирана за грабеж, която се разпада“. Кандидатът за евродепутат смята, че не бива да ни е страх от нови избори и трябва да ги правим, докато „не намерим способни и почтени хора“.
 
Множество фактори у нас водят до загуба на брутен вътрешен продукт до 20% и това са корупцията, рекетът над бизнеса, сивата икономика и административният произвол, отбеляза Йончева. Според нея един от примерите за държавния произвол е вдигането на цената на промишления ток двойно, което от Асоциацията на индустриалния капитал определят като „действие на организирана престъпна група“. Йончева изказа съмнение, че и тази държавна политика може би е свързана с корупционни схеми, облагодетелстващи близки до властта.
 
От позицията на евродепутат Елена Йончева ще работи за две важни каузи – доходи и справедливост. Ще се настоява за общ стандарт за минимална европейска пенсия и заплата за всички страни-членки, каза тя. Ще бъде търсено вниманието на европейския главен прокурор, който да обърне поглед към България по отношение на кражбите на евросредства. Тя изнесе данни, че 2/3 от сигналите за корупция на видни политически личности у нас не се разследват и попита премиера Борисов защо това е така и защо той не упражнява всички лостове, с които разполага, за да осигури справедливост.
 
Елена Йончева посети Североизточния регион – Силистра, Шумен, Добрич и Каварна, заедно с Петър Витанов от листата с кандидат-евродепутати, както и с народните представители от Добрички район Даниел Йорданов и Красимир Янков.

Елена Йончева Добрич
Дарик Добрич

Елена Йончева Добрич
Дарик Добрич

Елена Йончева Добрич
Дарик Добрич

Елена Йончева Добрич
Дарик Добрич

Елена Йончева Добрич
Дарик Добрич

Купуването и продаването на гласове е престъпление!