Е.ОН: В компанията няма стачни действия
Е.ОН: В компанията няма стачни действия / netinfo

Във връзка с протеста в Е.ОН - Добрич от седалището на компанията във Варна до медиите бе изпратено съобщение. В него се казва:

"В компанията няма стачни действия. Част от служителите в някои Регионални центрове към Е.ОН България Мрежи, и главно във Варна, изразяват под формата на мълчалив протест, в рамките на обедната си почивка, исканията си за увеличение на трудовите възнаграждения.

Искаме да отбележим, че Е.ОН България увеличи основната заплата средно с 14% през 2006 г., а през 2007 г. – с 21%. И двете увеличения бяха след преговори със синдикатите и бе избран подход, който целеше увеличението да засегне по-значително служителите с най-ниски възнаграждения.

Като част от възнаграждението си служителите получават тримесечен бонус, който за тази година е 10 %. В компанията съществува и широка социална програма, в рамките на която на всеки служител бе изплатена коледна премия.

Искаме също така да отбележим, че всички служители в групата на Е.ОН България се осигуряват при стриктно спазване на изискванията на законодателството, а всички работници и служители са допълнително осигурени с доброволно пенсионно и здравно осигуряване за сметка на работодателя, както и задължителната застраховка при трудова злополука за целия персонал на компанията.

Е.ОН България многократно е изразявала позицията си, че ще работи за подобряване на условията за труд и нарастване доходи на служителите. Това увеличение, обаче, трябва да е обвързано с увеличение на ефективността на работата и качеството на обслужването, както и да съответства на финансовото състояние на дружеството, без това да се отразява на изпълнението на инвестиционните намерения на компанията.

В компанията започнаха срещите със социалните партньори за договаряне увеличението на работните заплати за 2008 година.
В тази връзка ръководството на Е.ОН България вярва, че ще бъде намерено решение, което да удовлетворява и двете страни.