Е.ОН: Съществува опасност от аварии по електропроводите
Е.ОН: Съществува опасност от аварии по електропроводите / Sofia Photo Agency

Съществува повишена опасност от аварии и скъсване на проводници по въздушни електропроводи в резултат на силния вятър, съобщават от Е.ОН България

По рано Гражданска защита предупреди за очаквано през настоящото денонощие усилване на скоростта на вятъра до 20-25 м/с. Възможно е на места вятърът да бъде бурен, придружен от валежи и гръмотевици. 

От Е.ОН напомнят на клиентите си, при буря или друга природна стихия да бъдат изключително внимателни, за да не се допуснат злополуки с електрически ток. От компанията съветват хората да стоят максимално отдалечени от проводници, електрически стълбове, трафопостове и други съоръжения, които са част от електроразпределителната мрежа. 

„Ако забележите скъсан проводник или счупен стълб, не се доближавайте до него и предприемете мерки да предотвратите достъпа на трети лица до зоната на опасност. Веднага се свържете с Е.ОН България на денонощния телефон 0700 16 161 или на националния спешен телефон 112", апелират от електроразпределителната компания.

Е.ОН България има готовност да реагира максимално бързо на всеки постъпил сигнал за повредени съоръжения на електроразпределителната мрежа.