Е.ОН считат обвиненията срещу тях за неоснователни
Е.ОН считат обвиненията срещу тях за неоснователни / Dariknews.bg

От Е.ОН България са недоволни от факта, че Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) отново не е спазила обещанието си да обсъди резултатите от одита и да предостави на дружеството доклада преди той да бъде публикуван, съобщава се в прессъобщение на компанията, разпространено до медиите. В него се казва, че досега в Е.ОН не са получили нищо и единствената информация, която имат, е публикуваното резюме. Те отново настояват да получат доклада и Комисията да спази задълженията си, съгласно Закона за достъп до обществена информация.

В съобщението се казва още, че "повечето от твърденията в доклада са напълно погрешни, други са спорни, а съвсем малка част са полезни за бъдещ конструктивен диалог с властите". Срещу констатациите, че Е.ОН България не е водила никакви процедури за обществени поръчки, от компанията посочват, че на интернет страницата на Агенцията по обществени поръчки има информация за 132 процедури, проведени от 2007 година насам.

"Много сме доволни от цялата информация, която беше публикувана в медиите през последните месеци, която сега приключва с публикуването на това резюме", казва се още в прессъобщението. "Докладът понастоящем доказва, че обвиненията срещу нас са били неоснователни, тъй като публикуваните заключения не съдържат нова информация, в сравнение с тази, която вече беше обявена в началото на одита", смятат от Е.ОН.

Те казват още, че биха желали да коментират всички заключения в детайли, когато получат подробния доклад, но ще направят това първо с ДКЕВР, правителството и всички други държавни институции, защото все още смятат, че конструктивният диалог е единственият начин за решаване на проблемите на страната и ще я направи по-конкурентна след излизането от кризата, завършва текстът.